Wijncursussen SWEN 1 en 2
Behoor je ook tot die groep mensen die een glas wijn weet te waarderen en die  meer van wijn zou willen weten? Dan is een wijncursus SWEN 1 en/of 2 een ideale gelegenheid om je kennis over wijn te vergroten.
Al jaren geven Willem Klavers, "Vinoloog van de Wijnacademie" en "Wijnmeester van het Nederlands wijngilde" en Marja Klavers van Dulmen deze wijncursussen in Alem.
Het SWEN (Stichting Wijn Examens Nederland) is een in Nederland erkende wijncursus en kent verschillende niveaus. Wij geven deze cursussen op niveau 1 (basiscursus/wijnbrevet) en niveau 2 (gevorderden/wijncertificaat).
Deze cursussen worden gegeven in een plezierige sfeer en ambiance en je leert er ook veel andere wijnliefhebbers kennen.
Wijncursus SWEN 1 (basiscursus)
Marja en Willem Klavers nemen je in 6 avonden mee in de wondere wereld van wijn.
De cursus leert je hoe wijn gemaakt wordt, hoe je allerlei wijnen kunt herkennen, hoe je wijn proeft, hoe je wijn en spijs combineert en waar en op welke manier je het beste wijn kunt kopen.
Tijdens de 6 cursusavonden proef je zo'n 60 verschillende wijnen.
We maken gebruik van een mooi en volledig lesboek voor "starters" in wijn: 'Opstap naar de Wijn'  van Michel van Tuil.
SWEN 1 wordt afgesloten met een eenvoudig examen én een proeverij wijn en spijs, om al het geleerde in de praktijk te brengen.Het is mogelijk om deel te nemen aan het officiële examen SWEN 1 dat twee keer per jaar op een centrale plaats in Nederland georganiseerd wordt.
In september van elk jaar starten de cursussen op niveau 1 en 2, wees er snel bij, want het aantal plaatsen is gelimiteerd
Wijncursus SWEN 2
Het vervolg op SWEN 1 is een cursus op SWEN 2 niveau (gevorderden, wijncertificaat).SWEN 2 bestaat uit 9 cursusavonden, waarin we ongeveer 90 wijnen proeven.Marja en Willem gaan hier dieper en uitgebreider op de diverse onderdelen in. Toevoegen extra infoHierbij gebruiken we het cursusboek "Aan de slag met wijn" uit de leermiddelenserie voor het gastheerschap geschreven door Peter Klosse.
De cursussen worden gegeven in ons sfeervolle leslokaal, wij gebruiken films, powerpoint- en fotopresentaties tijdens de cursusavonden. Het is mogelijk om deel te nemen aan het officiële examen SWEN 2 dat twee keer per jaar op een centrale plaats in Nederland georganiseerd wordt.
WijnVriendenCollectief Alem V.O.F.
St.Odradastraat 6
KvK Tiel nummer 11041806
Douanenummer 8063.66.692.00
Tel: 0418-664090 Fax: 0418-664089
5335 LL Alem
Accijnsvergunningsnummer NL 06600400457
© Le Verger 2013